Qigong

Sheng Zhen Qigong – meditation i ro og bevægelse

Er du stresset og har tankemylder? Har du svært ved at sidde stille på puden, men vil gerne kunne meditere og være helt til stede i nuet (mindfull)? Føler du nogen gange, at der ingen forbindelse er mellem dit hoved og din krop? Så er Sheng Zhen meditation i ro og bevægelse noget for dig.

De langsomme, gentagende bevægelser synkroniserer kroppens bevægelser og får sindet i ro. De løsner spændinger og styrker muskulaturen. Alle bevægelser og meditationer indenfor Sheng Zhen får udøveren til at blive mere og mere afslappet, så kroppens evne til at modtage qi øges og qi-flowet i kroppens meridianer stimuleres. Samtidig med at spændinger og blokeringer løsnes styrkes muskulaturen i hele kroppen. Mange oplever smertefrihed, når de laver Sheng Zhen. Når kroppen er afslappet og smerter reduceret bliver sindsstemningen mildere. Så er der plads og rum i sindet til bare at være tilstede i nuet.

Fokus på dette hold er mindfullness i de kraftfulde fysiske bevægelser, der især styrker ryggen. Vi arbejder med formen Heaven Nature Heart Mantra. Holdet er for alle, men især dig, der kommer direkte fra jobbet og trænger til at geare ned, samtidig med at du får krop og core-muskulaturen styrket. Formen Heaven Nature anbefales til gravide, men alle kan være med. Unge som gamle. Øvelserne er lige til at tage med ud, så du kan lave qi gong i den dejlige friske luft i haven, ved stranden eller i skoven ♥

Underviser: Certificeret Sheng Zhen-lærer Kitte Witting

Hvornår:
Tirsdage 17.30 – 18.30
Torsdage kl. 09.30-10.30

Holdstart: efterår 2020 – kontakt Kitte Witting for dato.

Hvor: Sundhedsbanken, Ejby Fysioterapi Algade 9, 5592 Ejby

Pris pr. gang: 755kr. for 13 gange (58 kr. pr gang) eller 93 kr for drop-in- enkelt træning. Betales ved 1 træningsgang.

Tilmelding: direkte til Kitte Witting på 71784232 eller kittewit@gmail.com

Bemærk: Marianne Svenningsen underviser i Qigong på fysiohold

Kitte Witting har arbejdet med Sheng Zhen-meditation i over 10 år og blev certificeret Sheng Zhen-lærer i 2015. Hun er tillige Sheng Zhens oversætter af tekster og materialer til dansk. Hun er lige flyttet til Danmark efter at have boet 21 år i Grønland. Ud over Sheng Zhen uddanner Kitte sig p.t. til Kirkesanger på Kirkemusikskolen i Løgumkloster og vil i fremtiden tilbyde hold i toning, som er fri sang-improvisation. Kitte er cand. phil i kommunikation og har tidligere arbejdet som projektleder. underviser og free-lance-jounalist.

Hvad er qi gong?
Qi betyder livskraft eller livsenergi. Gong betyder at bevæge, tjene eller virke. Indenfor denne tradition defineres sygdom som et resultat af blokeringer i qi-strømmen i kroppen eller ubalancer mellem yin og yang qi. Qi Gong hjælper os med at bevæge energien (Qi), så den flyder frit i kroppen.

Hvad er særligt ved Sheng Zhen?
Sheng Zhen betyder ubetinget kærlighed og kaldes også det åbne hjertes qi gong. Sheng Zhen er en medicinsk qi gong, der har sine rødder i traditionel kinesisk medicin. De fysiske bevægelser stimulerer emotionel balance, der giver ro og en følelse af frihed. Så åbnes hjertet ♥

Sheng Zhen består af 18 stående, liggende og siddende former og meditationer. De har forskellige formål og sværhedsgrad, men der er ikke tale om niveauer eller begyndere og fortsættere.

Du kan supplere træningen hjemme ved computeren ved at tilmelde dig Sheng Zhens gratis on-line-skole: https://shengzhen.online/